Yoga voor bedrijven

Waarom yoga op het werk?

Wat kan yoga voor jouw bedrijf of organisatie betekenen? Yoga kan een positieve bijdrage leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van jouw werknemers. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het beoefenen van yoga en meditatie stress vermindert waardoor een eventuele burn-out en daarmee ziekteverzuim voorkomen kan worden. Bovendien traint yoga het concentratievermogen en bevordert yoga de creativiteit.*

Zie ook: waarom yoga?

In de praktijk

Er zijn verschillende manieren om Yoga en meditatie in te zetten op de werkvloer. Denk aan een wekelijkse of maandelijkse yogales op het werk in de vorm van lunchyoga of een yoga- of meditatiesessie voordat het werk begint, thematische workshops zoals een workshop ‘Yoga op de bureaustoel’. Ook kan een yoga clinic of energizer jouw heidag of inspiratiesessie compleet maken.

Er zijn fiscale voordelen voor de werkgever. Via de WKR (werkkostenregeling) en de arbovoorziening stimuleert de overheid werkgevers te investeren in gezonde werknemers.

Interesse? Ik kom graag langs om meer vertellen over de voordelen van Yoga op de werkvloer. Neem contact op voor de mogelijkheden en een offerte.

* Bronnen
William Broad, Eerlijk over Yoga. In dit boek onderzoekt Broad de zin en onzin van beweringen over Yoga.
Karina Delfos, Yoga als muze. De creatieve geest bezien vanuit de yogasutra’s van Patañjali. In deze eindscriptie die ik voor de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte schreef doe ik een literatuuronderzoek naar de relatie tussen yoga en creativiteit. Mijn scriptie is via deze link te downloaden.

Testimonial

Karina wist zelfs de grootste yoga cynici van ons bedrijf te enthousiasmeren. Niet alleen serieuze yoga, maar ook ruimte voor een lach. En aan het einde van de workshop was iedereen stil. Een knappe prestatie.

Paulus Nabbe, creative director Think Yellow

deelnemer workshop
Yoga_Karina_profiel_klein

Over de yogadocent

Mijn naam is Karina Delfos.
Ik doceer Yoga in Den Haag op verschillende bijzondere locaties in Den Haag Segbroek en Centrum. De werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) staan centraal tijdens mijn lessen. Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland.

Meer over mij >

Opleidingen en specialisaties

2009 – 2013 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (500 uur)

2016 – 2018 Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher training (200 uur) door José de Haan – de Groot, Yogatreat

2020 Specialisatie Yoga en Meditatie door Lot Heijke, Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte

2022 – 2023 Specialisatie Yoga Nidra Teacher Training door Ingrid Pladdet en Sascha Pfeifer, Yoga Sadhana

Naast deze yogaopleidingen en -specialisaties heb ik vele bijscholingen en workshops gevolgd.

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent