Yoga Nidra Den Haag

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode om een diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning te realiseren.

De term Yoga Nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden. Yoga betekent verbinden of samenbrengen. Nidra betekent slaap.

Het lichaam en de geest lijken tijdens Yoga Nidra te slapen. Het bewustzijn is echter wakker en ontvankelijk. In deze ontvankelijke staat is het mogelijk om een zaadje te planten voor verandering in je leven, en af te rekenen met ingesleten patronen.

Positieve intentie

Het planten van dit zaadje doe je door vooraf een Sankalpa te kiezen. Een Sankalpa is een besluit of intentie om iets aan jouw persoonlijkheid of leven te veranderen in positieve zin. De wens om te veranderen komt vanuit een diep verlangen, en vanuit het hart.

“Een Yoga Nidra sessie is een heerlijke ervaring. Een onderhoudsbeurt voor lichaam en geest die je jezelf regelmatig cadeau kan doen.”

Yoga_visualisatie_bloesem

Hoe werkt het?

Als je een Yoga Nidra sessie ondergaat lig je in een comfortabele houding op je rug. Het enige dat je hoeft te doen is het volgen van de stem die je hoort met je volledige aandacht. Je krijgt de opdracht om wakker te blijven, maar je zult merken dat je terecht komt in een grenstoestand tussen waken en slapen. In deze grenstoestand maak je contact met het onbewuste en onderbewuste. Je wordt door de hele sessie heen geleid en kan het denken loslaten. Zo doorloop je verschillende stappen, waaronder een visualisatie.
Een Yoga Nidra sessie duurt meestal ongeveer een half uur, maar kan voelen als uren slapen.

“Yoga nidra is de yoga van de bewuste slaap. Hierin ligt het geheim van zelfgenezing.”

Wat zijn de voordelen?

  • Onze maatschappij waarin een jachtige manier van leven normaal is geworden vraagt veel van je. Regelmatig ervaar je stress en volledig ontspannen wordt steeds moeilijker.
    Met Yoga Nidra leer je weer op alle niveaus te ontspannen: fysieke, mentaal en emotioneel.
  • Yoga Nidra helpt je met behulp van een Sankalpa of intentie je geest te trainen, af te rekenenen met ingesleten patronen en een positieve groei of verandering te realiseren. Jouw ware creatieve natuur kan weer tevoorschijn komen.
  • Yoga Nidra helpt je jouw emoties in balans te brengen en beter met de ups en downs van het leven om te gaan.
  • Yoga Nidra helpt je contact te maken met diepere lagen: je onbewuste en onderbewuste. Dingen die ‘vastzitten’ in de geest kunnen naar boven komen.
Yoga_visualisatie_kwal

Yoga Nidra voor iedereen

Voor Yoga Nidra hoef je geen ervaring met yoga te hebben. Het enige dat je hoeft te doen is liggen en jezelf overgeven aan wat er komt.

Wanneer zijn de Yoga Nidra sessies?

De Yoga Nidra sessies zijn op pop-up basis. Dus geen vaste wekelijkse les, wel regelmatig terugkerend. Check de agenda of Momoyoga voor de volgende Yoga Nidra sessie of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ook op Social Media kondig ik de Yoga Nidra sessies aan. Je kan me vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Yoga Nidra proberen?

Meld je via onderstaande button aan voor een sessie. Volg je liever een vaste wekelijkse yogales? In mijn yogastudio in Den Haag geef ik naast Hatha Yoga ook Yin Yoga en Yin/yang Yoga. Yin/yang Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en Yin Yoga. Daarnaast geef ik yoga op het strand.

Yoga_Karina_profiel_klein

Over de yogadocent

Mijn naam is Karina Delfos.
Ik doceer Yoga in Den Haag op verschillende bijzondere locaties in Den Haag Segbroek. De werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) staan centraal tijdens mijn lessen. Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland.

Meer over mij >

Yoga in Den Haag

Segbroek

Remonstrantse kerk, Bloemenbuurt Den Haag

Segbroek

De Zevende Hemel, Regentessekwartier Den Haag

Yoga in Den Haag

Segbroek

Strandhuis Maví, Vogelwijk Den Haag

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent