Yin/yang Yoga les Den Haag

Wat is Yin/yang Yoga?

Voor wie de voordelen van zowel Yin Yoga als Hatha Yoga wil ervaren is er Yin/yang Yoga. Tijdens de les creëer je een balans tussen beweging en verstilling, tussen inspanning en diepe ontspanning. Enerzijds maak je spieren krachtiger en stimuleer je de bloedsomloop. Anderzijds creëer je meer ruimte en souplesse in het lichaam en train je de geest.

Wat betekent Yin Yang?

De woorden Yin en Yang zijn afkomstig uit het Chinese Taoïsme en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze verwijzen naar de tegengestelde en complementaire krachten in het universum. Yin staat onder andere voor vrouwelijk, negatief, donker, hard, statisch, koud en aarde. Yang staat voor mannelijk, positief, licht, zacht, dynamisch, warm en hemel. In het menselijk lichaam vind je het Yang-principe terug in zacht, buigzaam weefsel zoals bloed en spieren. Yin-structuren zijn de stuggere weefsels; botten en de verbindende weefsels.

Yoga_yinyang_symbool

Hoe ziet een Yin/yang yogales eruit?

Om de bloed -en energiestroom in het lichaam op gang te brengen beginnen we de Yin/yang yogales met een serie actieve Hatha yogahoudingen, soms in een flow, soms los. Als het lichaam is opgewarmd volgt een half uur Yin Yoga.

Tijdens het Yin-gedeelte rek je het lichaam intensief in houdingen die je wel drie tot vijf minuten aanhoudt. Hierdoor stimuleer je het bindweefsel en maak je hyaluronzuur aan. Dit stofje zorgt ervoor dat het bindweefsel meer vocht opneemt waardoor het in goede conditie blijft en soepel aanvoelt. Tevens worden de energiebanen (meridianen) in het lichaam gestimuleerd om zo spanningen en blokkades op te heffen. Het Yang-gedeelte van de les is een stukje actieve, verwarmende Hatha Yoga, vaak staande houdingen die meer gericht zijn op balans en spierkracht.

“Yoga is plezier.
Kom in beweging en leer houden van je lichaam.”

Yin/yang Yoga voor beginners en gevorderden

Bij Yin/yang Yoga zijn er geen beginners of gevorderden. Beleef de les op je eigen manier en werkt vanuit je eigen kunnen. Binnen een houding zoek je je eigen verdieping. De les is dus voor iedereen, jong en oud.

Yoga_docent_tingsha’s_1_klein

Wanneer zijn de Yin/yang yogalessen?

Bekijk het lesrooster voor de Yin/yang yogalessen.

Yin/yang Yoga proberen?

Schrijf je vrijblijvend in voor een proefles Yin/yang Yoga. Twijfel je nog welke yogavorm het beste bij jou past? In mijn yogastudio in Den Haag geef ik naast Yin/yang Yoga ook de losse lessen Yin Yoga en Hatha Yoga. Daarnaast geef ik yoga op het strand.

Yoga_Karina_profiel_klein

Over de yogadocent

Mijn naam is Karina Delfos.
Ik doceer Yoga in Den Haag op verschillende bijzondere locaties in Den Haag Segbroek. De werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) staan centraal tijdens mijn lessen. Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland.

Meer over mij >

Yoga in Den Haag

Segbroek

Remonstrantse kerk, Bloemenbuurt Den Haag

Segbroek

De Zevende Hemel, Regentessekwartier Den Haag

Yoga in Den Haag

Segbroek

Strandhuis Maví, Vogelwijk Den Haag

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent