Over Yoga

Van onrust naar rust

In onze maatschappij worden we in steeds grotere mate blootgesteld aan prikkels die onrust in het hoofd kunnen veroorzaken: gedachten en gevoelens die niet meer tot stilstand lijken te komen. Met yoga ben je in het hier en nu, en oefen je met aandacht. Met behulp van lichaamshoudingen (asana’s), adem- en ontspanningsoefeningen leer je bewust voelen en ervaren, waardoor lichaam en geest meer in balans komen (laat die storm aan gedachten uitwaaien). Tevens werk je aan de kracht en souplesse van het lichaam, train je je concentratievermogen en leer je overbodige fysieke en mentale spanningen los te laten.

Wat is yoga precies?

Yoga is een eeuwenoude leer die deel uitmaakt van de Indiase filosofie. Het woord yoga komt van het Sanskriet woord ‘yui’, dat juk betekent, een houten verbindingsstuk tussen twee ossen die een ploeg trekken of een schouderstuk dat gebruikt wordt om twee emmers te dragen (denk aan melkmeisjes). Yoga betekent ook ‘verbinden’, ‘samenbrengen’ en ‘verenigen’.

Yoga_zen_stenen

Betekenis van yoga:
lichaam en geest in balans brengen

Het doel van yoga is verbinden om éénwording te creëren. Het oplossen van de dualiteit. Praktisch: door lichaam en geest in balans te brengen kom je in contact met je ware zelf. De middelen hiervoor zijn (zelf)discipline, houding en beweging, adembeheersing en meditatie. Yoga is dus een totale levensstijl en niet alleen een bewegingsvorm.

Yoga is balans.
Balans tussen inspanning en ontspanning, mannelijk en vrouwelijk, lichaam en geest, rationeel en reflecterend.”

Hoe ziet een yogales eruit?

Bekijk de pagina’s van de verschillende yogalessen die ik geef en lees hoe een yogales eruit ziet.

Yoga voor beginners en gevorderden

Yoga is voor iedereen, jong en oud. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te doen. De yogavormen die ik geef zijn niet prestatiegericht. Er zijn geen beginners of gevorderden. Iedereen beleeft de les op z’n eigen manier en werkt vanuit zijn eigen kunnen. Binnen een houding kan iedereen zijn of haar eigen verdieping zoeken.

Zoveel soorten yoga:
welke yoga past bij mij?

Op het moment worden er zoveel soorten yoga aangeboden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De meeste yogavormen die we in Nederland beoefenen, zijn afgeleiden van de klassieke Hatha Yoga, de fysieke yogavorm binnen de yogafilosofie. In mijn yogastudio in Den Haag geef ik Hatha Yoga, Yin Yoga en Yin/yang Yoga (een combinatie van Hatha en Yin Yoga). Daarnaast geef ik yoga op het strand. Benieuwd welke yogavorm het beste bij jou past? Schrijf je vrijblijvend in voor een proefles Yoga in Den Haag en ervaar het zelf.

Wanneer zijn de yogalessen?

Bekijk het lesrooster voor de yogalessen.

Yoga_studio_groep_liggen
Yoga_Karina_profiel_klein

Over de yogadocent

Mijn naam is Karina Delfos.
Ik doceer Yoga in Den Haag op verschillende bijzondere locaties in Den Haag Segbroek. De werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) staan centraal tijdens mijn lessen. Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland.

Meer over mij >

Yoga in Den Haag

Segbroek

Remonstrantse kerk, Bloemenbuurt Den Haag

Segbroek

De Zevende Hemel, Regentessekwartier Den Haag

Yoga in Den Haag

Segbroek

Strandhuis Maví, Vogelwijk Den Haag

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent