Jouw yogadocent

Jouw yogadocent in Den Haag

Mijn naam is Karina Delfos. Mijn eerste kennismaking met yoga was in de vorm van zwangerschapsyoga. Kort daarna ontdekte ik voor mezelf het hardlopen en raakte yoga weer wat op de achtergrond. Na een tijdje merkte ik dat hardlopen mijn lichaam erg stijf maakte. Ik pakte yoga weer op om mijn lijf in balans te brengen en volgde met veel plezier verschillende lessen en workshops van diverse yogavormen. Ik besloot meer verdieping te zoeken en ondanks dat lesgeven nooit mijn doel is geweest, startte ik met de docentenopleiding. In 2013 voltooide ik de vierjarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven en in 2018 de training Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher (200 uur) bij José de Haan – de Groot van Yogatreat. Ik doceer Hatha Yoga en Yin Yoga op verschillende bijzondere en sfeervolle locaties in Den Haag Segbroek onder de naam Karina Delfos Yoga Lifestyle. Ook geef ik yoga op het strand onder de naam Beach Bliss Strandyoga.

Aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen

Ik vind het belangrijk dat mijn yogalessen zorgvuldig opgebouwd en niet te zweverig zijn. Als yogadocent breng ik aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen. Dat brengt focus en rust in het hoofd. Yoga betekent ‘verbinden’ en is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Juist in deze hectische maatschappij missen veel mensen deze balans. Yoga is aandacht voor jezelf en tijd voor bezinning.

Yoga_breathe_neon

Yogalerares met een nuchtere visie

Ben je op zoek naar een yogadocent met een nuchtere kijk op yoga? Een stevige les waarbij de werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) centraal staan? Dan zit je goed bij Karina Delfos Yoga Lifestyle.

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken.
Dan rust de waarnemer in zichzelf.”

Gediplomeerd yogadocent

Sinds 2013 sta ik ingeschreven bij de Vereniging Yogadocenten Nederland; een beroepsvereniging met verplichting tot bijscholing. Met veel plezier verbreed en verdiep ik mijn kennis in het vak. Gedurende de jaren heb ik me door een keur aan docenten uit binnen- en buitenland laten doceren en inspireren.

Yoga proberen?

Schrijf je vrijblijvend in voor een proefles Yoga in Den Haag. Twijfel je nog welke yogavorm het beste bij jou past? In mijn yogapraktijk geef ik naast Hatha Yoga ook Yin Yoga en Yin/yang Yoga. Yin/yang Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en Yin Yoga.

Wat zeggen anderen?

Testimonials

Fijne les. Karina is een zeer professionele yogabegeleidster met een zachte en prettige stem.

Marjolein vd Zwan

Onefit member

De lessen van Karina zijn een perfecte balans tussen oefeningen en ontspanning. Karina is een vrolijke energieke persoonlijkheid, ze heeft een fijne stem om naar te luisteren en geeft met heel veel aandacht les. Na een drukke werkdag kom je weer helemaal ontspannen thuis. 

Eveline Jansen

Onefit member

Ik was als senior met een eenzijdig bewegingspatroon (hardlopen) op zoek naar mogelijkheden om nog een beetje lenig te blijven. De lessen van Karina helpen echt, ook omdat ze rekening houdt met mijn beperkingen, vooral stijfheid.

Pierre Heijnen

deelnemer yogalessen

Hele fijne yogalessen. Heel gevarieerd. Top docente, niet zweverig. Down to earth… Absolute aanrader.

Edith Onderstal

Onefit member

Wekelijks geniet ik van de hatha yoga van Karina. Binnen en in de zomer op het strand. De les biedt ontspanning en inspanning en wordt op een heel prettige, toegankelijke manier gegeven.

Renske Heemskerk

deelnemer yogalessen

Yin yoga helpt me de stilte terug te vinden.
De lessen van Karina vind ik erg prettig omdat zij de lessen met zorg voorbereidt.
Karina praat je met haar fijne stem door de les heen zonder heel veel in te grijpen.

Stefan

deelnemer yogalessen

Opleidingen en specialisaties

2009 – 2013 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (500 uur)

2016 – 2018 Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher training (200 uur) door José de Haan – de Groot, Yogatreat

2020 Specialisatie Yoga en Meditatie door Lot Heijke, Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte

2022 – 2023 Specialisatie Yoga Nidra Teacher Training door Ingrid Pladdet en Sascha Pfeifer, Yoga Sadhana

Naast deze yogaopleidingen en -specialisaties heb ik vele bijscholingen en workshops gevolgd.

Yoga in Den Haag

Segbroek

Remonstrantse kerk, Bloemenbuurt Den Haag

Segbroek

De Zevende Hemel, Regentessekwartier Den Haag

Yoga in Den Haag

Segbroek

Strandhuis Maví, Vogelwijk Den Haag

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent