Hatha Yoga les Den Haag

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is de oer-yogavorm, de klassieke basis van alle fysieke yogavormen. De meeste yogavormen die we in Nederland beoefenen, zijn afgeleiden van de klassieke Hatha Yoga. Tijdens een Hatha yogales zoek je steeds naar verbinding, naar een balans tussen inspanning en ontspanning, beweging en verstilling om zo een gevoel van éénheid en harmonie te ervaren. Enerzijds maak je spieren krachtiger en stimuleer je de bloedsomloop. Anderzijds creëer je meer ruimte en souplesse in het lichaam en train je de geest.

Betekenis Hatha Yoga

Het woord Hatha is samengesteld uit de twee Sanskriete woorden ‘Ha’ en ‘Tha’, die respectievelijk zon en maan betekenen. Dit duidt op de tegenstellingen in de mens. Denk aan mannelijk tegenover vrouwelijk, geest tegenover lichaam, inspanning tegenover ontspanning en rationeel tegenover reflecterend. Yoga is de verbinding die ervoor zorgt dat we bewust worden van deze tegenstellingen. Zo leren we ze in balans brengen. Vergelijk dit met de begrippen Yin en Yang uit het Taoïsme.

Yoga_groei_gras

Hatha betekent ook kracht, in de betekenis van krachtige aandacht. Het oefenen van aandacht is een heel belangrijk onderdeel van Hatha Yoga. De Griekse filosoof Aristoteles zei al: ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Door het oefenen van aandacht kan je werken aan je persoonlijke groei.

“Yoga is aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit.”

Hoe ziet een Hatha yogales eruit?

Mijn Hatha yogalessen zijn zorgvuldig en thematisch opgebouwd. Er is aandacht voor meditatie, pranayama (adembeheersing), klassieke asana’s (yogahoudingen), beweging en ontspanning. Over het algemeen zijn de lessen wat pittiger, maar vaak zijn ze ook zacht. Aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen brengen focus en rust in het hoofd. In een uur en een kwartier neem ik je mee op een reis naar binnen.

Hatha Yoga voor beginners en gevorderden

Hatha Yoga is voor iedereen, jong en oud. Je hoeft niet lenig te zijn om Hatha Yoga te doen. Hatha Yoga is niet prestatiegericht. Er zijn geen beginners of gevorderden. Iedereen beleeft de les op z’n eigen manier en werkt vanuit zijn eigen kunnen. Binnen een houding kan iedereen zijn of haar eigen verdieping zoeken.

Wanneer zijn de Hatha yogalessen?

Bekijk het lesrooster voor de Hatha yogalessen.

Hatha Yoga proberen?

Schrijf je vrijblijvend in voor een proefles Hatha Yoga in Den Haag. Twijfel je nog welke yogavorm het beste bij jou past? In mijn yogastudio in Den Haag geef ik naast Hatha Yoga ook Yin Yoga en Yin/yang Yoga. Yin/yang Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en Yin Yoga. Daarnaast geef ik yoga op het strand.

Yoga_studio_docent_gebonden_hoek
Yoga_Karina_profiel_klein

Over de yogadocent

Mijn naam is Karina Delfos.
Ik doceer Yoga in Den Haag op verschillende bijzondere locaties in Den Haag Segbroek. De werking van het lichaam (anatomie en fysiologie) en de geest (psychologie) staan centraal tijdens mijn lessen. Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland.

Meer over mij >

Yoga in Den Haag

Segbroek

Remonstrantse kerk, Bloemenbuurt Den Haag

Segbroek

De Zevende Hemel, Regentessekwartier Den Haag

Yoga in Den Haag

Segbroek

Strandhuis Maví, Vogelwijk Den Haag

Keurmerk_saswitha_zw

Saswitha-gediplomeerd yogadocent

Aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland

500-uurs yogadocent