Karina Delfos Yoga Lifestyle
 

Yoganieuws

Januari 2019

Ik wens iedereen een liefdevol en licht 2019!

13 mei 2018

Opening strandyoga seizoen

De strandtenten zijn weer open dus het goede leven kan beginnen! Op zondag 13 mei, moederdag, openen de yogadocenten van Beach Bliss Strandyoga – Nathalie Gerards en ik – het strandyoga seizoen bij strandpaviljoen Pier 32. Dit doen wij op bijzondere wijze. De opbrengst van deze dag gaat volledig naar Because We Carry.

Life vest graveyard: hier op Lesbos komen de meeste vluchtelingen aan en laten hun zwemvesten achter

Because We Carry (hierna BWC genoemd) is een non-profitorganisatie die mensen helpt die gevlucht zijn uit een oorlog, conflictgebied of voor een natuurramp. BWC zorgt voor een veilige omgeving voor diegenen die gedwongen werden hun thuis te verlaten. Dit doen ze op verschillende manieren en met diverse acties.
De actie die wij op 13 mei steunen is ‘The Carry Bag’.

The Carry Bag

BWC steunt op het Griekse eiland Lesbos vaders, moeders en hun kinderen door voor o.a. babydragers en buggy’s te zorgen. Voor pasgeboren baby’s en hun moeders is er eigenlijk niets en daar moet verandering in komen. BWC gaat tassen samenstellen met alle basics voor pasgeboren baby’s op de vlucht. Naast ingezamelde spulletjes uit Nederland is ook geld nodig om lokaal zorgproducten in te kunnen kopen. Hier kunnen wij mooi aan bijdragen!

Klik de button hieronder voor meer informatie over the Carry Bag:

meer info

 

Moederdag

Op moederdag – heel toepasselijk – zamelen we dus geld in voor dit mooie project. Hoe gaan we dit doen?

Om 10.00 uur is er een yogales van 1,5 uur op het strand. De minimale bijdrage voor deze les is € 15,- maar meer geven mag altijd. Het is tenslotte voor een goed doel.
Verder is Lot Philipsen – fotografe èn yogini – aanwezig om na de yogales mooie foto’s te maken van jou en eventueel jouw familie. Voor een fotosessie en twee foto’s vraagt zij € 20,-. Dit bedrag gaat uiteraard ook naar Because We Carry.
Lot is persoonlijk betrokken bij BWC. In 2017 en 2018 is ze naar Lesbos afgereisd om vrijwilligerswerk te doen en foto’s te maken in de vluchtelingenkampen. Zij kan uit eigen ervaring putten en vertellen hoe hard de hulp daar nodig is.

Moeders ongesluierd in een yogales: een moment voor zichzelf.

We zijn nog bezig met meer activiteiten die dag. Daarover later meer.
Bij Pier 32 kan je natuurlijk na afloop heerlijk gaan zitten voor een hapje en een drankje. Van elke maaltijd besteld op moederdag doneert Pier 32 € 0,50 aan het goede doel!
Een prachtige besteding van een moederdag!

Zet 13 mei dus in de agenda! Geef jezelf of je moeder een yogales en/of mooie foto cadeau met moederdag en houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie over dit evenement!

Aanmelding

Je hoeft je voor deze dag niet aan te melden. Wel is het leuk als je ons helpt met de publiciteit. Deel deze informatie met andere yoga-geïnteresseerden en deel ons Facebook evenement. Heb jij nog andere ideeën waarop je zou kunnen bijdragen aan deze dag? Laat het ons weten. Alle kleine beetjes helpen.

We hopen je te zien op 13 mei!


vrijdag 16 december 2016

Relax and Listen!

Beach Bliss Strandyoga – een samenwerking van Nathalie Gerards en Karina Delfos – doet dit jaar voor de derde keer mee met Serious Yoga. Yoga om geld in te zamelen voor het goede doel! Wij zetten ons weer in voor de landelijke SeriousYoga-actie voor Serious Request! Adem je met ons mee?!
Het doel van Serious Yoga: zoveel mogelijk geld inzamelen om de kindersterfte door longontsteking te bestrijden. Laat ze niet stikken! Jouw bijdrage wordt gebruikt voor preventie van, en medicatie voor kinderen met een longontsteking in minder bedeelde landen.


Karina Delfos, Nathalie Gerards en Zinaaz staan op vrijdag 16 december ter beschikking van het goede doel. December is een drukke maand en je moet al zo veel. Bij ons niet! Wij bieden je een ontspannende verwen-yogasessie aan. Nestel je in kussens en dekens en geniet.
Vanaf 20.00 uur is er een fantastische zachte yogales op muziek met Yin elementen en een heerlijke diepe ontspanning met live klankschalen concert! Na afloop een hapje en een drankje.

Jouw bijdrage van € 20,- gaat geheel naar het goede doel!

Meld je aan door een e-mail te sturen met je gegevens:

aanmelden

 

Je kunt je ook aanmelden via het evenement op Facebook.
Vol is vol!


 

10 augustus 2016

Ben jij wel zen genoeg?

Op 10 augustus werd ik gebeld door een dame van de NPO of ze wat vragen mocht stellen over (strand)yoga. Een klein uurtje later was ik live in de uitzending. Leuk! Klik hieronder en beluister het fragment.

luister hier

Beach Bliss Strandyoga heeft € 600,- opgehaald voor 3FM Serious Request!


 

Beach Bliss zet zich in voor 3FM Serious Request

op zondag 6 december 2015

 

Yoga_2015_SY1

Het is nu echt te koud voor het strand, maar in Zinaaz scheppen wij – Nathalie Gerards van Namaya Yoga en ik – op zondag 6 december een chill strand-yogasfeertje in het kader van Serious Yoga. Serious Yoga is een initiatief waarbij vele yogascholen in Nederland actief zijn om een groot bedrag op te halen voor het glazen huis, 3 FM Serious Request. Het goede doel dit jaar is ‘The Next Generation’. Lees meer hierover op de website van 3 FM Serious Request.

Nadat onze eigen kinderen op pakjesavond bedeeld zijn met sinterklaascadeaus, staan wij een dag later op de yogamat voor alle kinderen en jongeren in oorlogsgebieden die minder bedeeld zijn. Het ingezamelde bedrag voor Serious Request wordt gedoneerd aan het Rode Kruis dat deze kinderen en jongeren naast support in opvang, voeding en kleding, de mogelijkheid wil bieden onderwijs te kunnen volgen. Hierdoor kunnen jongeren zich ontwikkelen en bijdragen aan de toekomst van hun omgeving. Een toekomst zonder oorlog!

Na alle Sint-stress, pepernoten, taaitaai en marsepein ben jij op 6 december vast wel toe aan een relaxte yogales bij Zinaaz in de Sinaasappelstraat.
Doe mee! Schrijf je in voor één of beide yogalessen en steun zo het goede doel. Voor het bedrag van € 15,- kun je één les meedoen en voor een tientje extra kun je de ontspanning van beide lessen voelen.

Programma

 • 09.15 – 09.30 uur: inloop
 • 09.30 – 10.45 uur: chill detox yoga met Nathalie
 • 10.45 – 11.00 uur: theepauze
 • 11.00 – 12.15 uur: chill stress release yoga met Karina
 • 12.15 – 12.45 uur: thee en hapje

Adres

Zinaaz
Sinaasappelstraat 93
Den Haag

Meld je aan door een e-mail te sturen met je gegevens:

aanmelden

 

of via ons Facebook evenement

Vergeet niet de Facebookpagina van Serious Yoga te liken. Alle steun is welkom!

Voor de leerlingen die al lessen volgen bij Nathalie of Karina maar op 6 december verhinderd zijn zal er in de periode van 7 t/m 18 december een collectebus aanwezig zijn bij Zinaaz. In die periode zijn alle extra donaties welkom.

We hopen je te zien op 6 december! Neem je man, vrouw, kind, vriend, vriendin, buurvrouw etc. ook gerust mee. Iedereen is welkom!

Namasté,

Karina


 

Vrijdag 4 september: Workshop Hatha Yoga, de Basis!

Yoga_workshop1

Voor de échte beginner
én de yogi die nog een keer de verdieping van de basis wil ervaren.

Voor de beginner die wel yoga zou willen doen maar met een van de volgende vragen zit:

 • Wat is yoga nu eigenlijk?
 • Wat kan yoga mij bieden?
 • Ik ben niet lenig, kan ik dan wel yoga doen?
 • Ik ben een heel nuchter persoon. Is yoga dan iets voor mij?
 • Moet ik in kleermakerszit kunnen zitten?
 • Is yoga ook voor mannen?
 • Is yoga een sport?
 • Die houdingen lijken zo ingewikkeld, kan ik dat wel?

Op een laagdrempelige en nuchtere manier krijg je antwoordt op bovenstaande vragen, krijg je uitleg over en ervaar je:

 • de basisprincipes van yoga;
 • dat yoga zo heilzaam kan zijn en waarom;
 • dat de combinatie van houdingen, adem en ontspanning een diepgaande uitwerking hebben op lichaam, geest en het algehele gestel.

Kortom ook heel interessant voor de gevorderde yogi.

Kom naar onze Workshop Hatha Yoga, de Basis en krijg antwoord op al je vragen!

De workshop wordt gegeven op vrijdag 4 september van 10.15 – 12.15 uur in Zinaaz, Sinaasappelstraat 93 in Den Haag.

Investering is € 10,-. Je hoeft niets mee te nemen, alleen makkelijke (sport)kleren aandoen, zonder knopen en riemen.

Meld je aan door een e-mail te sturen met je gegevens:

aanmelden

 

Vanaf zondag 10 mei: Beach Bliss Strandyoga

meer informatie

Nieuw: Wake-up Yoga

Yoga class

Voor de echte early birds start in 2015 bij voldoende belangstelling Wake-up Yoga. Dé manier om fris naar je werk te gaan en je dag met focus en energie te beginnen. Speciaal voor druk bezette mensen die overdag of ’s avonds geen tijd kunnen vrijmaken voor een yogales. Deze lessen worden iedere dinsdag van 7.15 – 8.30 uur bij Zinaaz gegeven. De Wake-up Yogalessen hebben een iets andere vorm dan de reguliere Hatha Yogalessen. Er wordt gewerkt met zonnegroeten en energieke houdingen. Echt een les om wakker te worden dus.

Ben je geïnteresseerd?
Meld je dan aan voor de proefles.

 

meld je nu aan


Zaterdag 28 maart 2015: open dag bij Zinaaz

Yoga_2015_opendagposter

Programma

14:00 – 14:20 uur: Inloop, hapje en drankje
14:20 – 14:35 uur: Welkomstwoord
14:45 – 15:05 uur: Babymassage Zinaazappeltje
15:15 – 15:35 uur: Hatha Yoga stoelles (65+)
15:45 – 16:05 uur: T’ai Chi Walks
16:15 – 16:35 uur: Duo Hatha Yoga (ook voor solisten)
16.40 – 17:00 uur: Hatha Yoga


Serious Yoga voor Serious Request 2014: een terugblik

 

3FM_SR_Publiekslogo_wijsteunen

Yoga_SY1

Op zondag 14 december deed ik samen met mijn collega Nathalie Gerards van Namaya Yoga mee aan Serious Yoga: een landelijke yogamarathon voor Serious Request. De actie met het thema ‘Hands off our girls’ – die overigens nog steeds loopt – is bedoeld om aandacht te vragen èn natuurlijk geld op te halen voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.
Kijk voor meer informatie òf als je nog een bijdrage wilt storten op www.kominactie.nl/seriousyoga.

De opkomst was groot, de sfeer geweldig! We hebben twee mooie yogalessen gegeven met het thema Yin en Yang.
De opbrengst van deze dag is:

€ 459,-

Namens Serious Request en het Rode Kruis: iedereen bedankt!

Yoga_SY2

Yoga_SY3